Wednesday, 12 November 2008

The best husband

I've been meaning to post something else today but at the special request of regular reader Hanitha, here's another interlude (credit to kyra_ayu @ cari.com.my).

Suami Terbaik

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut :

"Hello?"
"Abang, nie sayang nie."
"Emmm... "
"Abang masih ada di kelab lagi ke?"
"Iya."
“Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru. Cantik bang. Boleh ke sayang beli?"
"Berapa harganya?"
"Cuma RM1,500.00 aje.."
"Okay, belilah kalau memang awak dah suka sangat."
"Ahhh thanks bang. Dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2008. Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. "
"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma RM280,000 ..."
"Okay, tapi pastikan harga tu dah on the road."
"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?"
"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah di pejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "
"Berapa harga yang mereka minta?"
"Cuma RM740,000... Okay kan bang? Sayang tengok dalam akaun kita, boleh cover harga tu. . ."
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga RM700,000. Okay?"
"Okay, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I love you !!!"
"Bye... I love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

16 comments:

hanitha said...

ehehehehehehehehehheheheheeh......mmmg ketawa guling2 la bro...
sambil membaca, sambil menyuap mkn nasik goreng kg...nasib baik tk trsedak... dh jangka dh ending nya mesti ader perangkap nyer tp tk sangka la, lawak selawak lawak nya...aduh, best la bro...
syukran syukran syukran....make my laugh....cannot stop maaaa....

hanitha said...

...chop chop, bro, ader ke istri yg tk cam sore hubby dier..(musykil musykil) ehehe

Emila Yusof said...

Hehehe naya je!

Jarod said...

hahahaah! aku tak boleh tahan!!! kelakar betul ni...

Fauziah Ismail said...

Salam Olstock
Dalam mimpi je kot boleh dapat husband macam ni ... hehhehee!

Kak Teh said...

kesiaaaan!

Michelle said...

hanitha, rasanya kalau isteri dah nak something, suara suami tak cam pun takpe lah kan? hehe..

Oldstock, good interlude! Lawak!

Oldstock said...

Hanitha,

Macam Michelle tulis atas tu, sesetengah orang pompuan ni, bila dah dapat lesen nak bershopping, suara suami sendiri pun dah tak kenal... heheheh...

U.Lee said...

Hi Oldstock, thats a good one...Holy Smoke! Someone is going to get an intensive cardiac arrest, ha ha.
How nice if we can have real life experience like that, with a happy bank manager.
You keep well Oldstock, best regards, Lee.

Patricia said...

Hahahah! Good one, Oldstock!

Pat

hanitha said...

salam semua...
bro n michelle..mmg la kan, biler dh ghairah sgt nk shopping n semuanya boleeee aje...jgn kata sore suami, tk ingat dunia pon ehehehe..

Chahya said...

:)
This reminds me of an incident years ago when I worked as a PA to a Dato' whose businesses are doing quite well.
The wife just called in that morning to ask for rm10k for a new sofa and she got it. Isk, isk, isk...macam minta rm10 je..hehehe. Wah, macam perfect husband kan. But now I heard the Dato is married to one of the artistes. Isk,..ni masuk citer gossip pulak. :)
Have a great week.

Oldstock said...

Chahya,

Wealthy Dato' marrying a young artiste untuk isteri kedua... skrip biasa nie... heheheh.

D said...

been away from blogging world for some time and look what i missed!!

you got me in stitches here.. thanks for sharing!

razifembi said...

it's your hp oldstock?

ha ha ha

Oldstock said...

-> D, welcome back. Drop by once in a while... there are more interludes to come :-)

-> Razif, if that was my hp, I'll have a heart attack when I get home... hahaha!