Wednesday, 28 January 2009

Interlude

This is just something to take my mind off things...

Peringatan... jangan minta cerai dalam kereta

Sepasang suami isteri yang selalu menghadapi masalah perhubungan tengah berbincang masalah mereka dalam sebuah kereta. Si suami tengah memandu.

Isteri : Kita dah berkawin 15 tahun dah, saya rasa saya tak sesuai lagi bersama dengan awak... saya nak mintak cerai dengan awak.....

Si suami diam dan terus memandu kereta ...bertambah laju....(70km/j)

Isteri : Saya dah tak cintakan awak lagi...sebenarnya saya dah ada teman lelaki....dia akan berkahwin dengan saya lepas awak ceraikan saya... saya malas nak cerita panjang lagi.. dan saya tak nak awak cuba pujuk saya… saya dah bosan hidup dengan awak!!

Si suami terus memandu dengan penuh perasaan marah... masih diam...

Isteri : Bila kita bercerai, saya nak rumah kita...

Si suami masih diam... memandu dengan lebih laju....(80km/j)

Isteri : Saya nak anak kita juga... awak bukan boleh pelihara mereka.....

Si suami masih diam... tambah kelajuan (100 km/j)

Isteri : Saya nak kereta ini, credit card dan saving akaun kita.

Si suami masih diam, membelok kereta ke arah Jaya Jusco...

Isteri : Awak ada ingin minta apa-apa??

Suami : Tak perlu....saya dah ada apa yang saya perlukan.

Isteri : Ya ke?? Apa yang awak ada..??

Si suami menjawap sebelum beliau melanggar dinding konkrit Jaya
Jusco... “Saya ada air bag.....awak tak ada..”

Credit to : cikedis_mango @ cari.com.my

6 comments:

mamasita said...

hooi!! Thats moider!!Ini kena panggil detective Monk!!

VersedAnggerik said...

hehehe..... funneeeee!

Uncle Lee said...

Hi Oldstock, ha ha, love the conversation...
but very tricky tu...chakap salah kena sepak lecheh, ha ha.
Have a nice day, Lee.

hanitha said...

Salam bro, kurang lawak la...lebih kpd tragis..is it due to your situation now, sabar ya bro..

take care

Jarod said...

aiyo... Mana boleh macam ni... kesian Abang tu.. Cerai kat Rumah lah... why must bang the car,,, donate to me lah!!! :)

:D

Happy Ox Year!

Patricia said...

Hi Fadhil,

As you can see, I am playing catch-up again!

Good one - I'm telling it to Chuan right now, and telling him he can't use it - my side ada air bag, too ;)

Pat